Lichtbronnen

* De laagste prijs in de laatste 30 dagen voor de prijsverlaging wordt getoond op de productdetailpagina.
48 van de 48 producten

Lichtbronnen mogen weer gezien worden!

Warenlichtbronnen jarenlang de functionele vervangers van de kaars , tegenwoordig mag de lichtbron weer gezien worden. Alleen het lampje als eenvoudige, moderne verlichting of meerdere lampjes waar je een creatieve lichtslinger van maakt. Gaat er bij jou al een lampje branden?

Met een filament lamp in je interieur creëer je een industriële sfeer in huis. Een paar hanglampen boven de eettafel, een wandlamp die dimbaar is in de zithoek of een staande lamp in de keuken. Aan jou de keuze!  

Wist je dat…

Edison niet de uitvinder is van de gloeilampen? Wel wist hij de lamp sterk te verbeteren. Zijn geperfectioneerde versie bleef uren langer branden. Zo heeft iedereen vandaag de dag langer plezier van deze prachtige lichtbollen.

Filament lampen? Dat is wat(t)!

Licht is een must in ons interieur, maar de gloeilamp is niet meer zo’n gewilde lichtbron als vroeger. De reden? Gloeilampen zijn energieslurpers. Het grootste deel van de energie in een gloeilamp, zo’n 90 tot 95 procent, gaat verloren als warmte. Zonde natuurlijk.

Binnenkort zullen gloeilampen zoals we ze nu kennen - de peer en de kogellamp met een fitting van e27 en e14 - volledig uit de winkel verdwenen zijn. De ooit zo populaire peer is van de troon gestoten door energiezuinige lampen zoals LED-verlichting, spaarlampen en halogeenlampen.

Tip!

Kies in de slaapkamer voor zacht licht van 15w. Een boekje lezen in fel licht is voor het slapengaan namelijk niet aan te raden. Maak in de keuken gebruik van een sterkere lamp van 40w. Tijdens het kokkerellen kun je vast wel wat goed licht gebruiken! (Let er bij de aanschaf van lampen op of ze werken op de Nederlandse netspanning. Vroeger 220v, tegenwoordig 230v.)

Creatief met lichtbronnen

Je kunt de leukste dingen doen met een peertje als je de bedrading eruit haalt en alleen de glazen bol gebruikt. Zo kun je er een mini terrarium van maken door de lamp te vullen met kleine stenen, wat mos en een miniplant. Maak van de steentjes een bodem, leg daar het mos op en zet er als laatst het plantje in. Je kunt de gevulde bol vervolgens aan de muur hangen of op een dressoir plaatsen. Leuk als je meer van deze zelfgemaakte creaties naast elkaar zet of ophangt.

Je kunt het glas van je gloeilampen ook gebruiken als alternatief vaasje. Hoe je te werk gaat? Wikkel wat neutraal gekleurd touw om de bovenkant heen en hang ze vervolgens op verschillende hoogten aan de muur. Vul ze voor de helft met water, steek er bloemen of waterplanten in, et voilà, het meest veelzijdige peertje ooit!