Last minute cadeau-idee: vouchers om uit te printen >>>


witte opberger met houten blad

Op een aangename, zonnige dag in juli uitgebreid relaxen op je loungebank in de achtertuin, onder het genot van een heerlijk koele cocktail, is misschien wel één van de hoogtepunten van de zomer. Alleen de gedachte dat je elke keer op tijd die kussens naar binnen moeten halen kan roet in het eten gooien. Want een prachtige Nederlandse zomerdag kan makkelijk omslaan in een fikse regenbui. En van tuinkussens die helemaal drijfnat zijn, word je niet blij. Of denk aan een flinke windhoos die je tuinkussens de tuin doorblazen. Ook niet echt prettig. Gelukkig kun je deze gedachten laten varen, want er is een oplossing voorhanden. Tuinkussens opbergen kan op twee hele handige manieren. Welke dit zijn lees je in dit artikel.

2x opties voor het opbergen van de tuinkussens

Er zijn twee opties voor het opbergen van je tuinkussens: een tuinkussentas en opbergbox.

1. Schaf een tuinkussentas aan voor het opbergen van je tuinkussens

De makkelijkste oplossing voor tuinkussens opbergen is een tuinkussentas. Zie je onweer naderen? Voor je het weet heb je met een goede tuinkussentas alle tuinkussens verzameld en opgeborgen. Neem de tas mee naar binnen en leg ‘m in de garage of laat de tas achter in de schuur.

Zolang de tuinkussentas maar op een handige plek klaarligt voor gebruik, hoef je nooit meer te vrezen voor kletsnatte tuinkussens. Sjezend alle kussens naar binnen brengen en daarbij helemaal doorweekt raken, is voortaan verleden tijd!

Daarnaast kun je ook nog denken aan het aanschaffen van tuinmeubelhoezen. Dit zijn grote plastic hoezen die je over de hele tuinset kunt spannen en dus ook je tuinkussens beschermd zijn.

Pas op voor schimmel!

Als je toch hebt gekozen voor een tuinkussentas en je bent klaar om bij de eerstvolgende regenbui naar buiten te sprinten, moet je onthouden om niet meteen de rits van de tas te sluiten als je alle kussens erin hebt gekregen.

Als je bij het tuinkussens opbergen enigszins vochtige kussens in een afgesloten tas stopt, heb je kans dat er schimmel ontstaat. En het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn om schimmelvlekken te krijgen op een kussen, net nadat je een tas hebt aangeschaft om deze kussens juist goed te bewaren en mooi te houden.

Sluit dus niet meteen de rits, maar laat het vocht nog even ontsnappen. Als je echt toegewijd bent aan het schimmelvrij houden van je kussens kun je zelfs besluiten om een vochtvreter in de tas te stoppen.

2. Kies voor een opbergbox voor het opbergen van je tuinkussens

Is een tuinkussentas te losjes en eenvoudig als oplossing? Wil je iets dat steviger is en ook nog eens op een chique manier in je tuininterieur is in te passen? Schaf dan een tuinkussenbox of opbergbox aan. Van kunststof of van hout; met een mooie en robuuste opbergbox kun je ook op een goede manier al je tuinkussens opbergen.

Bijkomend voordeel is dat je niet alle spullen mee naar binnen hoeft te nemen of naar de garage hoeft te slepen. Een opbergbox kun je gewoon buiten laten staan. Zo heb je snel alle tuinkussens opgeruimd.

Wil je ‘m liever helemaal niet in het zicht? Zet de opbergbox dan in de schuur of garage. Daar staat ‘ie uit het zicht en valt ‘ie tegelijkertijd niet op, omdat de opbergbox door zijn uitstraling goed past in een schuur of garage.

Vind dé perfecte opbergbox voor jouw buitenruimte:

Wil je de opbergbox op een goede manier integreren in de inrichting van je huis? Hieronder lees je onze vier beste tips om als echte interieurontwerper aan de slag te gaan met een tuinkussenbox. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld ook goed stylen als extra zitplekken.

4x tips om een opbergbox te stylen

1. Ga voor meerdere opbergboxen voor op verschillende plekken in huis

Als je eenheid wil uitstralen in je interieur – zowel binnen als buiten – en je tegelijkertijd een aantal dozen of boxen wil hebben om alle rondslingerende spullen in te bewaren, dan zijn opbergboxen een fantastisch alternatief.

En je kunt de box buiten gebruiken voor tuinkussens opbergen, maar binnen heb je waarschijnlijk ook nog wel wat spulletjes die een nettere plek kunnen gebruiken. Denk aan de schoenen die je kinderen door het hele huis achterlaten. Of het speelgoed dat overal rondzwerft.

Waarom zou je niet beslissen om dezelfde opbergbox meerdere keren aan te schaffen? Als je gaat voor een stevige versie kun je deze binnen én buiten plaatsen. Zo heb je ruimte voor alle rommel, kun je heerlijk ontspullen en straal je eenheid uit in je interieur. Of dat nu binnen of buiten is.

2. Maak de opbergbox onderdeel van het buiteninterieur

Misschien zie je het nut van een opbergbox voor tuinkussens opbergen wel in, maar vind je het gewoon niet mooi staan. Of misschien vind je het niet eens zo lelijk, maar heb je er simpelweg te weinig ruimte voor. Waarom zou je dan niet meerdere functies combineren in één gave opbergbox?

Gebruik de opbergbox bijvoorbeeld als bankje op het terras! Met twee kussens bovenop ziet niemand dat het een opbergbox is. Ideaal voor als er extra gasten komen.

Mix & match er op los met deze kussens:

Naast een bankje kan een stevige opbergbox ook dienen als tafel. Uiteraard moet de opbergbox niet al te hoog zijn, maar een fraaie opbergbox van hout of stevig kunststof is een prima tuintafeltje.

3. Verf de opbergbox

Wil je je tuinkussens opbergen op één plek en ben je tevreden met het materiaal van de box – hout of kunststof – maar niet met de vaak wat neutrale kleur van de opbergbox (denk aan zwart of grijs), dan kun je ook besluiten om er zelf een andere kleur aan te geven! Zo maak je van de anonieme opbergbox een object dat helemaal past in jouw interieur.

Hout, maar ook de meeste kunststoffen, zijn geschikt om te verven. Check uiteraard altijd goed of dit ook geldt voor jouw opbergbox. Wil je echt een totaal andere kleur aanbrengen? Vergeet de grondverf dan niet.

4. Stop ook andere spullen in de opbergbox

Het ligt voor de hand, maar misschien is het je ontschoten: de opbergbox (en ook de tuinkussentas) hoef je niet enkel te gebruiken voor tuinkussens opbergen. Wil je je tuin opruimen, is de box ook een prima plek om buitentafelkleden en picknickkleden in op te bergen!

Tuin opruimen

Ben je aan het begin van de winter bezig met je tuin opruimen? Vergeet niet de tuinkussentas – of de opbergbox – naar binnen te halen. Het is zonde als je de hele zomer je best hebt gedaan met je tuinkussens opbergen en de barre wintermaanden alsnog de kussens aantasten. Als de bladeren van de bomen vallen en je voor de laatste keer in het jaar buiten hebt gezeten, is het tijd om de opbergbox naar de garage te verplaatsen en de tuinkussentas op zolder te leggen. Tot de volgende zomer!

Veelgestelde vragen over het opbergen van tuinkussens

We hebben de meestgestelde vragen over het opruimen en schoonmaken van tuinkussens voor je op een rijtje gezet.

Alle tuinspullen opruimen op een overzichtelijke plek, heerlijk toch? Hopelijk heb je genoeg ideeën, tips en adviezen gekregen om aan de slag te gaan met een tuinkussentas of opbergbox. Ben je lekker in de opruimmodus?

Denk dan ook eens aan het opbergen van speelgoed of schoenen, het schoonmaken van je koelkast en het opruimen van je kledingkast of schuur. En vergeet ook zeker niet de kabels netjes weg te werken!