Last minute cadeau-idee: vouchers om uit te printen >>>


Groen gecombineerd met lichte en natuurlijke kleuren

Groen – de kleur van frisheid, vitaliteit en levensvreugde. Vooral door de associatie met bossen, bomen en planten staan de meest uiteenlopende groene tinten voor nieuw leven en een verbinding met de natuur. Als je een moderne oase van welzijn thuis wil creëren of jouw kamer een persoonlijk tintje wil geven, dan is deze trendkleur de perfecte keuze. Maar wat hoort er bij groen? Onze interieurspecialisten zullen je vertellen welke kleuren bijzonder goed bij een frisse groene kleur passen. Zij geven je ook inspiratie over hoe je jouw kamers met groen kan inrichten.

Het kleureffect van groen in een ruimte

Groen staat duidelijk voor frisheid en natuur. Je hoeft geen expert te zijn om dat te weten. Er is echter wel wat kennis nodig als het om de inrichting gaat en de juiste combinatie van verschillende kleuren met groen. Als je voor groen kiest, dan geeft de kleurtint je een gevoel van vrijheid. Deze frisse kleur heeft ook een ontspannende werking.

Afhankelijk van de schaduw kan groen ook een zeer stimulerend effect op ons hebben. Het groene kleurenspectrum is gevarieerd. Van modern mintgroen tot helder appelgroen en sterk olijfgroen of smaragdgroen. Door deze rijke facetten kan groen met veel verschillende kleuren gecombineerd worden.

Warme en koude tinten groen

Weet je niet waar te beginnen met het kiezen van een mooie kleur groen? Een uitgangspunt kan zijn of je graag een warme of een koude kleur groen wilt aanbrengen in je interieur. Hier kort het onderscheid en het effect van warme en kouden kleuren op een rij:

Warme kleuren

  • Rood, oranje, geel en beige tinten worden als warme kleuren gezien.
  • Warme kleuren hebben een stimulerende werking.
  • Warme kleuren worden vaak gebruikt in sociale ruimtes.

Voorbeelden van warme groentinten:

Koude kleuren

  • Blauw, grijs en koele wit of off-white tinten worden gezien als koude kleuren.
  • Koele of koude kleuren hebben een kalmerende werking.
  • Koude kleuren zorgen voor een betere concentratie.

Voorbeelden van koele groentinten:

Groen wordt gezien als een hybride kleur (net zoals paars bijvoorbeeld), het is een kleur waar zowel warme als koude tinten in samenkomen. Of de kleur groen meer neigt naar warm of juist naar koud hangt af van de mix van de verschillende tinten die voorkomen in de kleur groen. Ideaal dus! De kleur groen is daarom niet alleen geschikt voor rustigere ruimtes zoals een studeer- of slaapkamer maar kan ook prima gebruikt worden in een meer sociale ruimte zoals de woonkamer. Hieronder vind je een kleurschema van verschillende koude, neutrale en warme tinten groen:

Warme en koude tinten groen in een kleurenschema

Welke groentinten zijn er?

Er bestaan er heel veel verschillende groentinten. Van feller limoengroen tot subtiel donker bosgroen of elegant salie. Hoe donkerder het groen des te meer zwart zit er in. Hoe lichter het groen hoe meer wit de tint bevat. Hieronder delen we een lijstje met 12 groentinten.

  • Lichtgroen;
  • Donkergroen;
  • Appelgroen;
  • Limoengroen;
  • Saliegroen;
  • Olijfgroen;
  • Legergroen;
  • Mosgroen;
  • Bosgroen
  • Jadegroen;
  • Zeegroen;
  • Smaragdgroen;
  • Khaki;
  • Mintgroen;
  • Dennengroen.

Welke kleuren kan je combineren met groen?

Groen is niet voor niets zo’n populaire kleur, je kan deze kleur namelijk ontzettend makkelijk met andere kleuren combineren. Afhankelijk van de tint passen de volgende kleuren bijna altijd goed bij groen:

  • Grijs
  • Wit
  • Zwart
  • Bruin en Cognac
  • Rood
  • Geel en Okergeel
  • Rood
  • Roze
  • Taupe
  • Andere groen tinten
  • Rood en bordeaux
  • Natuurlijke kleuren
  • Donkere kleuren

Welke kleur past bij groen? Onze kleurenpaletten

Hieronder delen we verschillende kleurenpaletten met verschillende groentinten: van khaki, donkergroen tot lichtgroen. Daarnaast geven we je inspiratie voor het combineren van verschillende groentinten in huis.


1. Lichtgroen combineren in je interieur

De lichtere tinten groen zijn sfeervol, uitnodigend en geschikt voor alle kamers in huis. Ze zijn perfect voor het creëren van een relaxte slaapkamer waar je perfect kunt ontspannen.

Maar ook voor een studeerkamer is lichtgroen zeer geschikt. Het zorgt voor focus, inspiratie en concentratie. Lichtgroen kan zelfs donkere kamers lucht en licht geven. Populaire lichtgroene tinten zijn: mintgroen, zeegroen en pistache. Lichtgroene tinten zijn mooi te combineren met kleuren als wit, zwart en grijs.


2. Donkergroen combineren in je interieur

Met donkergroen kun je een ruimte energie geven. Hiermee krijgt een rustige ruimte een krachtige boost en wordt de eentonigheid doorbroken. Populaire donkergroene tinten zijn bosgroen en smaragdgroen. Bosgroen is een diepgroene kleur die zich gemakkelijk laat combineren met andere krachtige tinten en met natuurlijke materialen, zoals hout, marmer en beton.

Welke kleur past bij donkergroen?

De complementaire kleuren rood en oranje zijn bijzonder geschikt bij donkergroen. De combinatie met de helderrode tinten zorgt voor een totaalbeeld dat er niet al te somber uitziet. Rood en oranje zorgen voor een harmonieus contrast dat een gevoel van frisheid geeft. Een sterke muurkleur in groen straalt houvast en energie uit. Met een rode of bank vul je jouw moderne inrichting aan en laat je de helderheid en het gele component in de groene tint niet te bleek lijken.

Ontdek de combinatie van donkergroen en oranje:

Naast de combinatie met oranje staat donkergroen ook mooi met grijs. Denk aan een donkergrijze muur met een grote donkergroene bank ervoor, met witte fauteuils en sierkussens voor een flink contrast. Laat het groen verder terugkomen in bijvoorbeeld de verlichting of andere decoratie en style het geheel af met een lichtgrijs vloerkleed.

Kleurenpalet met grijs en donkergroen

Ook samen met blauw, okergeel en oudroze is donkergroen erg mooi. Smaragdgroen heeft een luxe uitstraling, goed passend bij excentrieke en moderne interieurstijlen. Je kunt het goed combineren met mooie materialen zoals goud, brons en koper of hout en diverse lichte tinten zoals wit, crème en pastelgrijs.


3. Appelgroen

Appelgroen is een krachtige groentint. Het beste kun je appelgroen combineren met rustige tinten zoals aardetinten, wit, beige of houtskleur. Je kunt ervoor kiezen om een ​​hele muur te schilderen, bijvoorbeeld in een kamer in industriële stijl, dan is het wel zaak om de meubels en accessoires subtiel te houden. Ga je liever subtiel te werk, kies dan voor enkele accessoires in appelgroen en houd de basis rustig. 

Welke kleur hoort bij appelgroen?

Naast de complementaire kleuren kunnen de tinten die dicht bij elkaar in de kleurencirkel liggen ook ideaal met groen gecombineerd worden. Je kan appelgroen nog meer glans laten geven door het te mengen met geel. Bovendien lijkt deze groene tint door de gele kleur niet langer te koel.

Het aantrekkelijke contrast tussen appelgroen en geel wordt begrensd door een heldere structuur van witte muren en een lichte vloer. Bovendien kan een witte landelijke stijl perfect met appelgroene en gele accenten aangevuld worden.

Ontdek de stijlvolle combinatie van appelgroen & geel:

In the mix met appelgroen en een natuurlijke flair

Een hele mooie combinatie kun je maken door een natuurlijke rustige basis te creëren. Ga voor veel natuurlijke tinten én natuurlijke materialen. Combineer riet, rotan en hout met tinten als wit, gebroken wit en beige. Hier kan appelgroen voor een vrolijke twist zorgen. Een houten vloer met daarop een rieten vloerkleed. Witte muren, een houten dressoir, gebroken witte sierkussens met franjes en eventueel een vitrinekast in zacht grijsgroen of saliegroen. Door kleine appelgroene details toe te voegen, denk aan een klein lampje, een kandelaar en een enkel sierkussen, creëer je een fris geheel.

Gedurfd en speels

Appelgroen is niet een kleur die we veel in slaapkamers zullen tegenkomen. Er is een manier waarop je appeltjesgroen toch een rol kunt geven in de slaapkamer. Kies voor een grijsblauwe wand en een houten vloer en kast. Houdt de rest van de wanden wit. Voor een kleurexplosie kun je het bed bekleden met appelgroen beddengoed. Leg hier een stel subtiele gebroken witte sierkussen op.

Moderne mix

In de keuken kan het prachtig zijn om de moderne stijl aan te vullen met een aantal toefjes appeltjesgroene kleur. Ga voor strak witte kastjes van glanzend materiaal, zwarte kranen en apparaten en eventueel een houten achterwand. Kies hier voor serviesstukken of potjes in appelgroen om voor een vrolijke, luchtige touch te zorgen.

Badkamer frisheid

In de badkamer kan appeltjesgroen zorgen voor extra frisheid. Denk aan een ruimte vol glanzend witte tegeltjes, rieten mandjes, verse planten en fris witte handdoeken. Zet hier een aantal accessoires – zeepdispenser, beker, geurkaars – neer in vers appelgroen voor een vrolijke touch.

Work, work, work

Zelfs in de werkruimte kan appeltjesgroen een klein rolletje spelen. Denk er hierbij wel aan dat je voldoende mogelijkheid moet krijgen je te concentreren. Kies bijvoorbeeld voor enkel witte en houtskleurige elementen – witte wanden, een houten bureau, een houten kast – en kies voor een bijzonder appeltjesgroen kunstwerkje aan de muur of vul de administratiekast met appelgroene multomappen. Kan heel inspirerend werken!


4. Limoengroen

Limoengroen is een andere felgroene tint. Deze kleur zet een energieke, tropische sfeer neer. Deze groentint bevat relatief veel geel. Limoengroen past goed bij botanische interieurs. Toch wordt de tint ook wel toegepast als accentkleur in moderne en minimalistische stijlen. Hier kan het voor een wat afwisseling en levendigheid zorgen.


5. Saliegroen combineren

Saliegroen is een absolute favoriet onder de groentinten. Deze subtiele kleur bevat veel grijs, waardoor het een elegante look aan de ruimte geeft.  Saliegroen kan perfect gecombineerd worden met grijs, wit, bruin, houtskleur of andere groentinten.

Deze groentint is de ideale keuze voor iedereen die zijn huis een beetje kleur wil geven, maar geen drukke tinten wil toevoegen. Mooi als neutrale basis voor bijvoorbeeld de Scandinavische stijl of een landelijk interieur.


6. Olijfgroen

Nóg een elegante, rustige groentint is olijfgroen. Olijfgroen is nét wat krachtiger dan saliegroen, maar eveneens een subtiele tint. In deze tint zit veel geel en zwart. Olijfgroen doet uiteraard denken aan verse olijven en olijfbomen. Olijfgroen past zeer goed bij neutrale kleuren, andere groenen en zacht okergeel of terracotta. 

Welke kleur past bij olijfgroen?

Je kan rijk olijfgroen perfect met natuurlijke tinten combineren. Hout en bruine tinten passen hier perfect bij, omdat we deze nuances en materialen toch al met de natuur combineren. Maar als een olijfgroen met bruin te saai voor je is, kan je voor zwart gaan.

Als je wil voorkomen dat het geheel te donker wordt, moet je echter slechts een paar zwarte decoraties toevoegen. Kandelaars, geometrische zwart-witte patronen op een vloerkleed of een vloerlamp van zwart metaal geven jouw kamer een gezellige nonchalante uitstraling in industrial chic.

Wist je dat olijfgroen eigenlijk is opgebouwd uit twee kleuren? Namelijk groen (een mix van geel en blauw) en geel. Hierdoor vormt niet alleen geel een dreamteam met olijfgroen maar ook blauw.

Kleurenpalet olijfgroen en lichtblauw

Ontdek prachtige combinaties met olijfgroen:


7. Legergroen

Militair groen of legergroen is samen met kaki een van de donkerste en meest verzadigde tinten. Je kunt deze kleur gebruiken voor bijvoorbeeld één muur, of zelfs gemengd met een andere tint groen, zolang de kamer goed natuurlijk licht heeft en de plafonds hoog genoeg zijn. Mooie combinaties met militair groen zijn verschillende tinten geel, oudroze of blauw.

Welke kleur past bij legergroen?

  • Groen met andere groentinten

Voor een prachtige ton-sur-ton look, combineer je verschillende groentinten met elkaar. Kies voor een combinatie van lichtere en donkere groentinten. Verf bijvoorbeeld een grote wand legergroen en kies voor een lichte grijsgroene houten kast en accessoires in diep donker bosgroen. Zorg ervoor dat er ook voldoende wit of gebroken wit wordt toegepast.

  • Legergroen met oudroze

Legergroen is een hele stoere kleur. Waarom zou je die niet combineren met een lieflijke kleur als roze? Oudroze past geweldig goed bij groen. Oudroze is namelijk een hele stoere variant van roze. Ga voor een grote groene hoekbank met daarop oudroze sierkussens en zet een grote houten groene boekenkast neer met daarin details in oudroze.

  • Groen met gebroken wit

Legergroen is vrij donker en komt mooi in balans met gebroken wit. Kies voor een elegante mix van deze twee subtiele tinten die samen een mooi contrast vormen. Ga bijvoorbeeld voor een basis in gebroken wit en zorg dat je enkele meubels in stoer groen neerzet. Accessoires in een accentkleur als roos of lichtgeel kan hierbij een mooie aanvulling zijn.

  • Legergroen met antraciet

Legergroen matcht ook mooi met antraciet of grafiet. Het geheel kan hier wel wat donker worden. Een goede balans is dus gewenst. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht binnenkomt en dat je naast de twee donkere kleuren ook wat lichte kleuren toepast. Ga voor een mooie mix van legergroene meubels, witte wanden en accessoires in antraciet, grafiet of lichter grijs. Eventueel kun je ook een wand in grafiet kleur schilderen.

  • Legergroen met terracotta

Voor een warm, stijlvol geheel voeg je terracotta of steenrood toe aan het legergroen. Deze combinatie is prachtig voor een herfstig sfeertje. Leg steenrode kussens op een groene bank en hang okergele fotolijstjes tegen de groene wand.


8. Mosgroen

De natuurlijke groentinten zijn over het algemeen vrij subtiel en eenvoudig te combineren. Mosgroen is een stijlvolle kleur. Subtiel en natuurlijk. Deze tint zorgt voor rust, maar past ook prachtig in een luxe interieur. Combineer het met gouden accenten of zorg voor een mooi contrast door mosgroen naast oudroze te zetten.

Tips voor het combineren van mosgroen in je interieur

  • Creëer contrasten 

Voor een speels contrast kan het leuk zijn om donkergroen te combineren met accentkleuren zoals fel rood of zacht lila. Kies bijvoorbeeld voor een groene bank en leg er enkele zacht lila sierkussens op en een rode plaid.

  • Ga voor ton-sur-ton

Voor een rustige, stijlvolle look combineer je diverse groentinten met elkaar. De natuur bestaat immers ook uit allerlei verschillende groentinten. Leg kussens in dennengroen en jadegroen op een mosgroen bed en verf de wand achter het bed in een zachte saliegroene tint. Uiteraard houd je de basis verder rustig en bijvoorbeeld gebroken wit.

  • Een compleet natuurlijke look

De natuur zit vol met prachtige tinten. Kies eens voor een compleet natuurlijke look door alleen maar zachte natuurlijke kleuren te combineren. Mosgroen, elegant lichtbruin, cognacgebroken wit en materialen als hout, riet en beton. Samen zorgen ze voor een prettige rustgevende sfeer.

  • Chic groen

Donkergroen extra chic maken kan door het te combineren met accenten in goud en bijvoorbeeld nachtblauw of zwart. Materialen als fluweel, glas en metallic, glanzend satijn en leer zorgen samen met de combinatie van kleuren voor een ultiem luxe look.

  • Botanisch met een twist

Lekker veel grote groene planten, een zacht kleed van wol, meubels van donker hout en een elegante grote mosgroene bank met daarop enkele sierkussens in de accentkleuren okergeel, zalmroze of oranje.

3 tips voor mosgroen in huis

  • Tip 1: verf niet álle wanden mosgroen. De kleur is vrij donker en moet écht gecombineerd worden met voldoende lichte tinten. Kies bijvoorbeeld voor één of twee wanden in mosgroen en houd de andere wanden wit. Ook heel mooi is een donkergroene wand vol met fotolijstjes en schilderijtjes. Zo’n accentmuur trekt gegarandeerd de aandacht!
  • Tip 2: kies je voor accessoires in groen? Mix & match er dan op los. Bevalt iets niet, dan haal je het item gewoon weer weg, of zet je het ergens anders neer. Groen combineert eenvoudig, dus volg je gevoel!
  • Tip 3: ga je voor een groene bank, dan kun je deze het beste combineren met sierkussentjes en plaids in één rustige tint of één accentkleur. Hierdoor komt je bank mooi tot zijn recht.

9. Bosgroen combineren

Bosgroen is een groentint met veel zwart erin. Hierdoor is de kleur vrij donker. De diepe, donkere tint bosgroen is een contrastrijke, rijke, chique kleur die prachtig gecombineerd kan worden op allerlei manieren. Deze volle kleur is geweldig in moderne of klassieke interieurs waarin niet veel kleur wordt gebruikt. Met een interieur waarin rijk bosgroen verwerkt is, voelt het een beetje alsof je wordt omringd door de natuur. Combineer bosgroen met lichte kleuren om het geheel niet te donker te laten worden.

Welke kleur past bij bosgroen?

Bosgroen is tijdloos en subtiel en kan daarom vrij eenvoudig gecombineerd worden met andere kleuren.

  • Bosgroen met neutrale tinten – Om de rustige, kalmerende werking van groen te benadrukken kies je voor een combinatie met neutrale kleuren. Denk aan een mix van groen met beige, zachtgrijs, gebroken wittaupe en andere zachte tinten.
  • Bosgroen met andere groentinten – Voor een elegant ton-sur-ton-effect kun je donkergroen combineren met andere tinten groen. Denk aan zeegroen, jadegroen, dennengroen, mosgroen, legergroen, saliegroen, of zelfs fel appeltjesgroen. Een combinatie van groentinten is elegant en vormt een rustgevend geheel. Voeg eventueel wat natuurlijke kleuren als beige en bruin toe en materialen als rotan, riet en hout. Ook wat frisse groene planten zijn hier prachtig.
  • Bosgroen met geel – Geel met groen is een match made in heaven. Het donkere groen contrasteert goed met het geel waardoor een elegante en vrolijke mix ontstaat. Met goud kun je deze mix een vleugje luxe geven. Zet een fluwelen bosgroene bank neer met daarop gele sierkussens. Details in goud maken de styling helemaal af.
  • Bosgroen met aardetinten – Een andere manier om het rustgevende en natuurlijke sfeertje te benadrukken is door het te combineren met aardetinten als terracotta, bruin en zalmroze. Dit zorgt samen voor een stijlvolle, warme look. Voeg hier ook veel natuurlijke materialen toe! Denk aan een bed met terracotta bedlinnen, groene muren, een wollen plaid in gebroken wit, een bruin vloerkleed en zalmroze kussens.

10. Jadegroen

Nog een subtiele, zachte groentint is jadegroen. Deze kleur bevat veel wit én veel grijs. Hierdoor neigt het zelfs een klein beetje naar grijs. Deze tint kan prima worden gebruikt voor grotere oppervlakken zoals muren of een zitbank. Jadegroen vormt een mooi alternatief wanneer je nét iets meer kleur in huis zou willen.


11. Zeegroen

Zeegroen doet denken aan de kleur van de zee. Het lijkt erg op de kleur turquoise. Zet zeegroen in als accentkleur binnen de strandhuis-look. Of ga voor een aantal zeegroene vazen in een oosters interieur. Zeegroen is niet subtiel, dus ga er spaarzaam mee om. Deze tint is ook prachtig in de badkamer. Voor een extra vleugje frisheid.

4x zeegroen combineren

  1. Peach: deze kleuren vormen een fantastisch contrast zonder dat ze clashen. Ook koraalabrikoos en zalmroze matchen mooi met blauwgroen.
  2. Goud: goud en groen is eigenlijk altijd een mooie combinatie. Zo ook zeegroen en goud. Zo creëer je direct een boetieksfeer in je woon- of slaapkamer.
  3. Hout: wil je de natuurlijke look van blauwgroen versterken? Combineer de trendkleur dan met hout en andere natuurlijke materialen. 
  4. Ton-sur-ton: wil je kleur aanbrengen in je interieur zonder dat het te druk oogt? Ga dan voor een ton-sur-ton kleurenpalet. Door zeegroen in verschillende nuances toe te passen voelt je interieur als één harmonieus geheel aan. Dat zorgt voor rust in de ruimte (en in je hoofd!).

12. Smaragdgroen

Niet voor niets werd smaragdgroen een aantal jaar geleden door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. Zowel in de modewereld als in interieurland zien we de kleur steeds meer. Smaragdgroen ademt luxe, zoals de naam van deze tint ook al doet vermoeden. Smaragdgroen wordt nog luxer in de combinatie met gouden elementen of een houten visgraatvloer. Combineer je het met meubels van rotan, dan kun je een prachtig botanisch plaatje creëren.

13. Welke kleur past bij khaki?

Hieronder zie je een voorbeeld van een kleurenpalet met khaki. Zo combineert deze tint bijvoorbeeld mooi met roze, licht- & donkerbruin en blauw. Ga bijvoorbeeld voor een bank in deze stoere kleur en werk de styling af met warme materialen voor een gezellige sfeer. Denk aan donker hout, fluffy textiel en een hoogpolig vloerkleed.

Kleurenpalet met khaki

14. Welke kleur past bij mintgroen?

Je kan een bank of bed in mintgroen stijlvol met blauwe decoratieve kussens upgraden. Om een harmonieus totaalbeeld in jouw woon- of slaapkamer te creëren, moet je het blauw van de kussens elders in de decoratie herhalen.

Een mintgroene poef staat elegant op een donkerblauw vloerkleed. Mintgroen zorgt met de combinatie van blauw voor een aangenaam woongevoel, die koelte, frisheid en ruimtelijkheid uitstraalt. Met gestoffeerde meubelen of decoratie in roze resulteert dit in een lichte kleurencombinatie die voor de nodige warmte en zachtheid zorgt. Ideaal voor een eenvoudige maar trendy scandi stijl!

Ontdek de combinatie van mintgroen & blauw:

15. Welke kleur past bij dennengroen?

Dennengroen is een donkere groentint, vergelijkbaar met de kleur van – jawel – een dennenboom. De officiële RAL-kleur van dennengroen is RAL6009. RAL6005 lijkt erop, maar dit wordt mosgroen genoemd. Een andere benaming voor RAL6009 is monumentengroen, verwijzend naar de groene kleur van monumentale panden in bijvoorbeeld Amsterdam. Behalve dat de kleur het goed doet aan de buitenkant van een huis, is het ook een waardevolle toevoeging aan je interieur. Misschien niet per se als basiskleur, want dat wordt wel erg donker, maar wél als accentkleur. Onze stylingexperts geven je tips over hoe je de kleur kunt toepassen en combineren.

Welke kleur past bij dennengroen?

  • Donkere kleuren. Dennengroen behoort tot de familie van donkere kleuren, deze kleur kan je daarom mooi combineren met andere donkere kleuren zoals antraciet, bordeauxrood, roestbruin of nachtblauw.
  • Natuurlijk kleurenpalet. Heb je gekozen voor offwhite als basiskleur? Kies dan bijvoorbeeld voor beige als aanvullende kleur. Een accentkleur laat je voor tien procent terugkomen. Dennengroen is een prachtige accentkleur voor in jouw natuurlijke kleurenpalet.
  • Ton-sur-ton look. Kies bijvoorbeeld voor een hele lichte groentint, zoals saliegroen, als basis. En vul dit aan met andere, iets donkerdere groentinten, die jij mooi vindt. Bijvoorbeeld jadegroen en dennengroen. 

Dennengroen in verschillende stijlen

Met dennengroen breng je een ode aan de natuur. Of je nu houdt van de moderne woonstijl of toch liever gaat voor een mix aan stijlen – de donkergroene kleur als natuurlijk statement is in veel verschillende stijlen toe te passen. Onze stylingexperts geven je wat inspiratie:

  • Botanisch

Gek op groen en hou je van planten? Dan is een botanisch interieur helemaal jouw ding. Combineer verschillende groentinten, waaronder dennengroen, en zet vooral heel veel (tropische) planten in groepjes en op verschillende hoogtes bij elkaar. Een botanisch behangetje doet het ook altijd goed! Gebruik in de rest van je interieur uitsluitend natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan en linnen.

  • Modern

Bij een modern interieur denk je al snel aan een monochrome look van zwart en wit. Maar tegenwoordig kiezen we er steeds vaker voor om de minimale look iets meer warmte te geven en dan is dennengroen een welkome aanvulling. Het matcht mooi met wit, zwart en grijs en zorgt tegelijkertijd voor een warm contrast. Schilder dus gerust een muur in jouw moderne interieur dennengroen! Of kies voor een dennengroene statementbank als blikvanger.

  • Klassiek chic

Dennengroen in een fluweel jasje doet het goed in een klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan een velvet bank in een mooie donkergroene kleur en combineer dit met goudkleurige accenten. Deze boutique chique combi kom je vaak tegen in trendy hotels. Ook mooi in combinatie met marmer en glas!

  • Chalet style

Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien door van je huis een knus chalet te maken. Dennengroen in combinatie met hout vormen dan de basis. Met rood als accentkleur maak je het kleurenpalet compleet. Wat je voor de rest nog nodig hebt zijn: schapenvachten, zachte spreien, lekker veel kussens op de bank, geweien voor aan de muur, heel veel kaarsen en een sfeervol gedekte tafel. Heel cosy en chic!

Shop eyecatchers in deze prachtige kleur…

Stijl groen met verschillende materialen

Hout

  • Lichtgroene tinten komen sterker tot uiting in combinatie met meubels van licht hout zoals beukenhout. Als ze met hout en andere natuurlijke materialen zoals rotan, katoen of linnen gemengd worden, kan je jouw gehechtheid aan de natuur tot uitdrukking brengen. Deze combinatie is vooral binnen een eenvoudig Scandinavisch interieur populair. Groen kan ook met hout geaccentueerd worden om een rustieke woning chic te maken.

Uitgelicht: de serie Calary van de Westwing Collection, gemaakt van eikenhout, is een echte designhighlight in elk interieur. Gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals groen, komt het design tot haar recht.

Ontdek Calary:

Fluweel

  • Voor een mannelijke glamourlook is een sterke donker- of dennengroene look geschikt, die je stijlvol met fluweel en metallic materialen  kan aanvullen. Een olijfgroene fluwelen bank, die je met een gouden bijzettafel of een koperen booglamp combineert, ziet er glamoureus maar niet te vrouwelijk uit.

Leer

  • De frisse kleur met bruin leer zorgt voor pure natuur in jouw woning. Dus wat denk je van een bruine Chesterfield bank die je voor een groene muur plaatst of met groen textiel versiert? Een ruwer uiterlijk, dat in de industriële stijl gewoonweg uitstekend te gebruiken is.

Ben je helemaal weg van een groene muur? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over dit onderwerp. Samen met de experts van Flexa bespreken we onze 5 favoriete groentinten en geven we je tips voor het stylen.

Ga jij voor groentinten in je interieur? Combineer verschillende groentinten of kies voor een groene tint die je als accentkleur toepast.

Haal je favoriete groentint in huis..